Tjatter!

Tjatterbusken 15

Hela vintern har vi haft roligt åt ”Tajtterbusken”, en törnbuske som ligger precis där man går ned till ån. Man hör på långt håll att den är igång och när man är 2 meter innan busken så blir det tvärtyst! Så går man förbi och kikar in i busken som är full av klotrunda pilfinkar/gråsparvar som sitter där och håller värmen tillsamman. 2 trappsteg nedanför busken och tjatterkören går igång med full styrka igen! Nu går vi mot vår, men då och då är tjatterbusken bemannad även nu. Mysigt med ett vokalt forum i skyddat rum med fin utsikt, fantasin dra igång….

Nåväl, nästa tjatterforum för mig blir Folk&Världsmusikgalan den 14 mars i Stockholm. Dags att ställa in siktet! Jag kommer att hålla en workshop utifrån min bok Källan i Slaka – en bok om svensk folkmusik lära ut några sånger och berätta. Ska bli skoj och bra låtar är det, bra, speciella och lättilgängliga! Välkomna kl 10 till Kulturens lokalen på Linnégat 14!

Seminarierna och workshoparna pågår kl 10-15 och inträdet är fritt. Kl 12 blir det en Lunchkonsert av sällan skådat slag, och det är EPOS (Equality ans plurality on stage. mentorsprojekt där jag är en av mentorerna) och Scenkonst Sörmland som bjuder! Där kommer jag att medverka med ett par låtar, åh jag älskar äventyrskonserter!

Kl 16 flyttar hela festivalpaketet in på Berwaldhallen där det hålls Folk&Världsmusikmässa fram tills Galakonserten drar igång kl 19. Jajjemen där har jag bokat bord och står och kränger mina böcker Källan i Slaka, Romanifolkets visor m.m.

Ja, och sen är det Gala och därpå Efterfest på Musikaliska och Stallet (som tur är ligger det i samma hus). Epos bjuder på jam med DJ, omöjligt att beskriva, bara gå dit!

Ser verkligen fram emot galan, en massa härlig musik, möten och tänk alla vänner man får träffa! Ses!

Kolla min workshop:  http://folkgalan.se/workshop-kallan-i-slaka-musiken/

/ Marie

Workshop bild Foto: Yvonne Nenander

Workshop bild Foto: Yvonne Nenander

Annonser

Lämna en kommentar

Under Bloggen, Folksinger, Marie Länne persson, Medeltida ballader, Musik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s