Tradidá, nu sjunger vi vidare!

Trio på källartaket mindre

Inte visste jag hur fantastiskt roligt det var att ha en folkmusikkör! Ändå drog jag igång Tradidá i Linköping och Kisa i januari, och det är jag så himla glad för. Tradidá är egentligen en kör, men på två ställen. Varannan torsdag träffas Kisakören och de andra torsdagarna träffas Linköpingskören men målet är att vi ska göra något tillsammans allihop. Det har vi gjort! Vårterminen avslutades med att vi medverkade vi öppningen av folkkonstutställningen ”100 folk” på Hemslöjden i Linköping – vi begick vår premiär med en överraskande och välljudande körflashmob på den välklingande gården bakom Hemslöjden och sjöng från fönster, portar, gård och källartak! Höstterminens kickoff blev en workshop på Café Columbia i Kisa, följt av en ny flashmob med publiken inne i lokalen i skydd för regnet och körsångare som ”anflöll” från fönster och dörrar och agerade för-band till aftonens huvudattraktion, bandet Saudade.

Inför höstens röstäventyr tror vi säkert att det finns plats för några till, så vill du vara med, finns det länkar för anmälan nedan. Då undrar du kanske hur svårt/lätt det är och vilken ambitionsnivå vi har? Vi sjunger på gehör, och det innebär att vi använder öronen minst lika mycket som rösten, men du behöver inte alls kunna läsa noter. Vi kör inte med någon provsjungning, men du som blir med ska ha sångvana så pass att du kan sjunga ungefär de toner du har tänkt dig. Men också vara beredd på att jobba på att bli ännu bättre på det! Vi arbetar med rytmer och klanger, slipar både hörsel och röster, leker med texter och uttal – och skrattar mycket. Repertoaren är folkliga visor och jag har gjort arrangemangen.

Här är ett litet knäppt filmklipp från vår workshop i Kisa, så du får höra lite hur vi låter:

 

I Kisa börjar vi den 23/8 kl 19:00, och i Linköping den 30/8. Mer info om tid och plats finns i  anmälningslänkarna:

Kisa

Linköping

Om du vill komma på en provgång innan du bestämmer dig så går det bra, men meddela mig då innan så jag vet (se fliken ”kontakt och bokning” här ovan).

Tradidá, vi hörs!

38521103_2035696149829591_2207904831308300288_n

2 kommentarer

Under Bloggen, Folkmusik-kör, Folksinger, Musik, Tradition

2 svar till “Tradidá, nu sjunger vi vidare!

  1. Åsa

    Folkmusikkör låter jätteroligt! Finns möjlighet att prova, tar ni kanske in nya till nästa termin? Jag bor i Linköping.

    Gilla

    • Hej Åsa! Javisst, du är välkommen att titta in någon av våra torsdagkvällar i höst! Vi kör varannan torsdag i Linköping. Kolla ovan i fliken ”kontakt och bokning” och kontakta mig, så kan vi pratas vid och hitta en passande torsdag.
      Hej vi hörs!
      / Marie

      Gilla

Lämna en kommentar